Foredragsholdere 2019

Foredragsholdere 2019

Lene Alexandra Øien

Livet med magetrøbbel

Lene_Alexandra

Lene Alexandra fikk diagnosen Ulcerøs Kolitt allerede som 14 åring. Hun havnet i 2018 på sykehuset med akutt forstoppelse etter en periode med mye stress hvor hun fikk beskjed av en lege at hun aldri kom til å bli frisk. Hun forteller om livet med magetrøbbel og deler sine egne erfaringer om hvordan hun har klart å holde sin sykdom Ulcerøs Kolitt i sjakk ved å tilrettelegge kostholdet.

Lene Alexandra er en norsk sanger, låtskriver og tidligere modell. Hun startet i 2016 selskapet trenings-, kostholds- og livsstilskonseptet LA Lifestyle hvor hun hjelper mennesker å bli en sterkere utgave av seg selv. Lene var vinner av «Skal vi danse» i 2008, og hun deltok i realityprogrammet Robinson-ekspedisjonen på TV3 i 2004.

Anja Hammerseng-Edin

Fearless – en vei til mestring

Anja_square

Anja Hammerseng-Edin er landslagspilleren i håndball som innså at frykt styrte livet hennes. Så bestemte hun seg for å gjøre noe med det. Anja ville fylle livet med mestring, glede og ekte relasjoner. Resultat ble en spennende reise mot et verktøy hun har gitt navnet; Fearless Mind.

Dette verktøyet kan brukes til hvilke som helst utfordringer du møter i livet. For publikum på Kostholdskonferansen i Bølgen handler det mest om å mestre livsstilsendringer. Å legge om kostholdet krever noe mer enn bare kunnskap og matoppskrifter. For å overvinne fristelser og ytre press trengs litt mental styrke. Akkurat som andre endringer i livet krever motivasjon og ferdigheter.

Anja Hammerseng-Edin vil ta deg med på sin spennende reise fram til der hun står i dag, full av energi og livsglede. Du får høre om de viktigste teknikkene i programmet hennes, om hvordan mental trening kan hjelpe deg til å nå dine mål. Det blir garantert et foredrag du vil like og sette stor pris på.

Ann Fernholm

Den søteste tingen vi har - om sukker og voksende kropper

Ann Fernholm

Ann Fernholm vil fortelle oss den vitenskapelige forklaringen på hvorfor det hvite raffinerte sukkeret er så skadelig. Problemet er at et høyt forbruk av godteri, brus, is, kaker og boller setter i gang fettdannelser i leveren, noe som i det lange løp fører til at man får det som kalles fettlever. Tidligere rammet fettlever først og fremst alkoholikere. Nå mistenker forskerne at en av ti amerikanske og europeiske ungdommer har fettlever. Selv musklene blir fylt med fett, noe som rammer kroppens metabolisme. Dette er forstadiet til type 2-diabetes, som øker risikoen for hjerte-karsykdom, kreft og demens.

Under foredraget vil Ann også gå igjennom sukkerets historie, fra 1800-tallet og fram til i dag. Hun vil også vise graverende eksempler på hvor mye sukker man finner i ulike matvarer.

For at folk skal fatte mot og se mulighetene i en vanskelig matverden avslutter hun foredraget med mange gode råd – inkludert en resept på godsaker som inneholder veldig lite sukker, men som likevel stimulerer smaksløkene.

Ann Fernholm er en svært populær vitenskapsjournalist i Sverige. I 2010 ble hun kåret til Årets vitenskapsjournalist i nabolandet. Hun er også svensk doktor i molekylär bioteknik (2001). Med sin solide faglige bakgrunn har blitt en svært etterspurt foredragsholder og fått mye oppmerksomhet som journalist og forfatter innen emnene sukkerets betydning for fedme og diabetes.

Ann snakker et tydelig og forståelig svensk for oss nordmenn. Publikum på Kostholdskonferansen i Bølgen har her virkelig et interessant foredrag i vente.

Bjørnar Brændeland

Med myndighetenes ernæringsråd på vei mot avgrunnen – og veien opp derfra!

Bjornar Baendeland-bilde

Bjørnar er en pensjonert lege. Han har spesialistutdannelser i Almennmedisin og Arbeidsmedisin. Han har også spesialutdannelser Katastrofemedisin, kriminalpsykiatri og krisepsykiatri. Bjørnar Brændeland har bred erfaring fra allmennpraksis, bedriftshelsetjeneste og 7 år som fengselsoverlege ved Ullersmo Landsfengsel. Han har også vært konsernoverlege i Kredittkassen og Nordea.

Her er hva Bjørnar vil formidle oss: «Hva har jeg som lege lært og trodd på, og hva formidlet jeg mine pasienter? Jeg var tynn som et strek frem til 25 år tilbake, så kom kostomlegging etter kolesterolprøve. Hva spiste jeg og hvordan gikk det etter hvert med helsen min? Familiær disposisjon?

Siste 3 år en akselerasjon mot bunnen inntil jeg leste boken «Frisk med lavkarbo». Forhørte meg  blant kolleger og forskningskontakter i utlandet i jakten på ernæringsfysiologisk vitenskapelige bevis.

            Så kom det virkelig store sjokket! Er vi lurt? Hvem er ansvarlig og hvem bør stilles til ansvar ? Hvorfor skjules sannheten av de som vet?

            Hva skjedde med mine helseproblemer?»

Vi gleder oss veldig til å høre Bjørnar fortelle sin sterke helsehistorie i Bølgen. Det tror vi du også gjør.

Funksjonellmedisinsk Institutt

ved Tor-Egil Skogli og Anders Krokfoss

Mat som medisin og autoimmunitet

FM_bad

Funksjonellmedisinsk institutt ved lege Tor-Egil Skogli og Daglig Leder Anders Krokfoss.

Tor-Egil Skogli er lege og kursholder med videreutdanning i Funksjonellmedisin ved IFM i USA. Etter å ha jobbet som allmennlege i flere år fikk han stadig større interesse for å studere de underliggende prosessene som fører til sykdom. Tanken om at en lege skal være en hjelper som støtter pasienten i alle livets faser og som forsøker å hjelpe han/henne til å nå sitt fulle potensiale både fysisk og psykisk, har vært en viktig drivkraft i hele Dr.Skoglis virke. Prinsippet om at helhetsforståelsen av hele menneske er viktig for å forstå hvordan sykdom oppstår og kan helbredes, har inspirert han til stadig å utdanne seg videre innenfor flere områder.

Anders Krokfoss er daglig leder og kursholder i Funksjonellmedisinsk Institutt. Anders har lang bakgrunn fra flere leder- og topplederroller i ulike media- og teknologiselskaper samtidig som han har videreutdannet seg innenfor funksjonellmedisin og andre relaterte medisinske fagområder de senere årene. Anders har selv hatt en alvorlig kronisk autoimmun sykdom som han etter å ha gjort kraftige endringer i livsstil og kosthold har kvittet seg med for mange år siden. Anders har etter hvert også bygget seg opp en dyp medisinfaglig forståelse og har et sterkt engasjement for funksjonellmedisin, forskning og persontilpasset medisin.

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic  i USA, som et av verdens ledende helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Vi vil i dette foredraget fortelle om vår forståelse av autoimmunitet, noen av de underliggende mekanismene og viktigheten av et persontilpasset optimalt kosthold.

 

Billetter

Kjøpes på www.bolgenkulturhus.no

  • Inngang til Kostholdskonferansen
  • Goodiebag fylt med overaskelser
  • Lunsj
  • Årets opplevelse